FAQ

   Booking

   Planning

   De Shoot

   Jouw foto’s

   Hoe boek ik een shoot?

   Easy peasy lemon squeezy! Ga naar de pagina van de shoot die jij wilt boeken. Klik op een van de knoppen om te boeken, waardoor je rechtstreeks naar mijn kalender gaat. Daar zie je alle plekjes die nog vrij zijn voor de shoot. Kies je favoriete datum en je bent helemaal klaar! Zie je jouw datum er niet tussenstaan, of wil je net een iets andere shoot uitwerken? Contacteer mij via info@christinesmeyers.com of boek een gratis videocall om samen de mogelijkheden te bespreken.

   Kunnen we voor de shoot even kijken of we een goede match zijn?

   Uiteraard! Ik bied gratis videocalls/virtuele koffiedates om even af te stemmen of ik de juiste persoon ben om al jouw visuele dromen waar te maken. Of als je niet zo'n beller bent (I feel you, you introverts!), mag je mij ook altijd een mailtje sturen!

   Hoe betaal ik voor de shoot?

   Je kan meteen online betalen op deze website als je je datum vastlegt. Indien je dit niet wenst, kan je mij ook altijd een mailtje sturen op info@christinesmeyers.com met jouw gewenste datum. De betaling kan dan voldaan worden via overschrijving. Opgelet: je shoot is pas definitief vastgelegd na betaling!

   Doe je ook andere shoots?

   Zeker! Ik neem een zeer beperkt aantal huwelijkshoots aan per jaar. Ik shoot ook af en toe editorials en love stories. Vul het contactformulier in of stuur mij direct een mailtje op info@christinesmeyers.com met jouw toffe ideeën!

   Mag ik vragen om specifieke shots te maken?

   Yes, love it! Geef even op voorhand aan welke shots je zeker wilt en waarvoor je ze wilt gebruiken. Beelden voor Instagram, Facebook Ads, website banners, membership content, blog headers, head shots of gewoon lifestyle beelden ... alles kan!

   Hoe vinden we een gepaste locatie?

   Eens we een duidelijk beeld hebben over de shoot en welke shots er nodig zijn, kunnen we denken over locaties. Voor de pure portret sessies, raad ik één à max. twee locaties aan. Dit kan volledig in de daglichtstudio, of op een locatie naar keuze.
   Voor de personal en business branding shoots raad ik aan om in jouw werkplaats of kantoor te shooten. Moest je niet over de juiste locaties beschikken, kan ik altijd samen met jou op zoek gaan naar ideeën. Sowieso bespreken we dit op voorhand in de call.

   Moet ik props meenemen naar de shoot?

   Dit is zeker leuk voor de personal branding shoots. Je mag alles meenemen wat je wilt, van laptops en notebooks tot jouw producten. Ik voorzie zelf heel weinig tot niets, dus alles waar je aan denkt, mag je meenemen.

   Mag ik mijn vriend/vrouw/hond/kinderen meenemen?

   Voor de personal of business branding shoots wel! Als jij denkt dat dit jouw brand ten goede komt, dan doen we het gewoon werken.

   Is make-up inbegrepen in de shoot?

   Make-up is niet inbegrepen in de shoot, tenzij anders vermeld. Als je graag een make-up artist wenst, kan dit voor jou geregeld worden. De MUA blijft dan aanwezig gedurende de hele shoot voor kleine touch ups of andere looks. Je kan ook je eigen MUA inhuren en meebrengen, laat dit wel even op voorhand weten.

   Wat als ik superzenuwachtig ben en niet weet hoe ik moet poseren?

   Als ik een euro had voor iedereen die me aan het begin van een shoot vertelt dat ze eigenlijk 'niet echt goed op foto staan', dan zou ik ... nu ja, heel rijk zijn haha. Mensen op hun gemak stellen en doorheen de shoot leiden is letterlijk exact wat ik doe als job (het is niet alleen op een 'knopje duwen' hé, of wat dacht je dan). Mijn hoofddoel is om jou relaxed en blij te doen voelen. Ik zal je laten poseren, zonder dat je het zelf door hebt. Ik ben je grootste cheerleader tijdens onze shoot! Ik beloof dat eens de shoot voorbij is, je zo nog een keertje wilt gaan.

   Hoeveel outfits moet ik meenemen?

   Dat is afhankelijk van de shoot. Voor een portretsessie raad ik vier outfits aan. Voor een personal branding sessie eerder zes of acht. Neem zeker stuks mee die je snel kan wisselen, zoals een trui, hoed of jasje. Denk in capsule wardrobes! Eerlijk: hoe meer je meeneemt, hoe beter en hoe meer afwisseling. Maar stel op voorhand wél al je outfits samen zodat je daar geen kostbare tijd mee verliest tijdens de shoot.

   Help jij met styling?

   Ik ben geen styling queen en ik ben er niet om jouw outfits samen te stellen. Wel kan ik mijn mening geven of eventuele suggesties doen. Als je nood hebt aan een stylist die samen met jou de perfecte looks samenstelt, kan ik dit voor jou regelen.

   Wat als het regent?

   In België is er evenveel kans op regen als dat er kans is dat ik zin heb in frietjes. Vrij vaak en soms zeer plots. Moest het regenen op jouw shootdag en de shoot is (deels) buiten, is er altijd de mogelijkheid om de hele shoot op een binnenlocatie te laten doorgaan of de shoot te verzetten naar een nieuwe datum.

   Hoeveel beelden ontvang ik na de shoot?

   Dat hangt er vanaf welke shoot je boekt.

   In welke resolutie ontvang ik de beelden?

   Je ontvangt de beelden in twee resoluties. De ene folder bevat de high-resolution beelden. In de andere zullen de beelden verkleind en geoptimaliseerd worden voor gebruik op social media.

   Bezit ik het copyright van de beelden?

   Het korte antwoord: nee. Het lange antwoord: nee, maar. Dit is
   standaardpraktijk voor elk creatief intellectueel eigendom (op dezelfde manier waarop een muzikant controleert wie zijn muziek kan reproduceren). Fotografen behouden het auteursrecht op hun beelden en geven vervolgens een licentie die het overeengekomen gebruik weerspiegelt. In ons contract staat dat het gebruik van jouw beelden voor altijd exclusief is voor jou, met uitzondering van het gebruik door mij voor mijn eigen portfolio. Jouw licentie zal alles omvatten wat je nodig hebt voor het gebruik van je beeldmateriaal voor je website, zelfpromotie, sociale media, publicatiemogelijkheden. Het is echter niet toegestaan om de beelden te verkopen of te schenken aan een ander bedrijf of leverancier zodat zij de beelden ook kunnen gebruiken voor website, social media etc, zonder overleg met de fotograaf.

   Mag ik een filter zetten over de beelden eens ze afgeleverd zijn?

   Nee, alsjeblieft nee. Ik doe dit al eventjes en ik vertrouw mijn editing skills meer dan een iPhone app dat kan. Als je toch een andere look wilt volgens je eigen presets, kan je dat steeds met mij bespreken.

   nog vragen?

   Contacteer mij (ik bijt niet hoor)
   Naar het contactformulier